Vad är billig frakt? Det handlar om att få mycket för pengarna.
Vi söker kunder som vill utmana sina befintliga fraktlösningar och det gamla.

Fraktus är din externa logistikpartner för alla typer av frakter.

FRAKTUS GÖR FRAKTVALET ENKLARE

Valet av fraktalternativ påverkar inte bara fraktpriset.

Med Fraktus fraktkalkylator får du snabb hjälp att ställa och tänka igenom de kontrollfrågor som är relevanta för att få ett totalpris som är baserat på korrekta beräkningsgrunder och villkor. Med kalkylatorns hjälp minskar man också risken för att glömma något i processen, och glömska eller förbiseende leder ofta till att kostnaden blir betydligt högre än förväntat.

Fraktkalkylatorn är enkelt verktyg för att undvika fel och att hitta riktigt bra lösningar och billig frakt. Om man utöver det behöver personlig hjälp eller en speciallösning så hjälper vår kundservice gärna till. Vårt jobb är att nå snabba ledtider, låg miljöpåverkan och lågt fraktpris.

Vad är billig frakt?

Är det en gammal lastbil, en trött chaufför som inte hinner vila enligt reglerna och en transport som gör att godset skadas? Det är inte bara frakt till och från utlandet som kan innebära en enorm variation i utförande utan även för billig frakt inom Sverige kan resultera i något man verkligen inte vill stå för som företag.

Att hitta de bästa fraktalternativen är tidskrävande och kräver mer än att titta i prislistor eller offerter. Fraktus utvärderar hundratals frakttjänster, både inrikes och utrikes, löpande för att säkerställa att våra kunder får mycket för pengarna. Vi sorterar bort fraktalternativ som inte tål en granskning och vi lyfter fram hållbara transportföretag som bidrar till långsiktighet, kvalitet och nöjda mottagare. Billig frakt inrikes och billig frakt utrikes säkerställd av Fraktus.

Rätt fraktpris innebär mycket för pengarna

När man vet hur hur många olika fraktalternativ det finns och vad som är fördelar och nackdelar med varje alternativ så förstår man värdet av det aktiva valet. Det är lockande att välja billiga fraktpriser men man måste ta ansvar för vad man får för pengarna och en snål kundupplevelse påverkar både intäkter och kostnader förr eller senare.

Hur förtjänar man låga fraktpriser?

Att förtjäna och behålla låga fraktpriser kräver många olika saker. En ständigt ökande volym, korrekta systembokningar och minimalt med avvikelser är en bra början. Att utföra bra transporter är ingen enkel sak och Fraktus jobbar varje dag för ge duktiga transportörer vad de behöver för att bli ännu bättre.

Många av våra kunder gör på det sättet stora besparingar varje dag. Stora centralavtal hjälper till.

Tåg är ett bra alternativ för miljön och kostnadseffektivt för större sändningar. Vanliga flöden är Italien och Kina.

Cykel är ett bra alternativ för miljön men också snabbt och effektivt för lokala sändningar inom t ex Stockholm city.

Sjöfrakt är kostnadseffektivt för stora internationella sändningar när man har tid att vänta några veckor.

Vägfrakt är det vanligaste alternativet för många olika sändningar. Vi har de bästa frakttjänsterna bokningsklara.

Flygfrakt är ofta det snabbaste alternativet. Vi har färdiga klimatkompenserade alternativ för internationella paket.

“Frakterna har blivit billigare i och med att vi kan köra på Fraktus centralavtal.”

Philip Magnusson, DeltaNordic

Hej! Jag har hjälpt många kunder att spara både pengar och tid. Kontakta mig om du inte redan är kund.

Jimmy Lundquist, säljare