”Smarta logistiklösningar tillför ett stort värde”

Företaget och samarbetet

I 40 år har Senab varit verksamma i sin bransch. Deras sändningar är inte homogena utan de skiljer sig i storlek, avsändningsort och land. Att hitta den optimala lösningen för varje sändning är ett tidskrävande jobb. I takt med att Senab växte och sändningarna ökade betydligt insåg Senab att det fanns en stor förbättringspotential inom logistiken i företaget. De behövde en logistikpartner som kunde ta hand om transporterna från A till Ö.

Levererade tjänster

Tillsammans har vi fokuserat på några olika områden som har med både direkta kostnader samt indirekta kostnader i form av tid och problem.

  • Fullständig kostnadsuppföljning
  • Avlasta den interna logistikfunktionen
  • Minimera avvikelserna
  • Klimatkompensation

Kund sedan

2011

11

länder

Antal länder som Senab fraktar till eller från varje vecka i genomsnitt.

18

tjänster

Så många frakttjänster använder Senab i genomsnitt varje vecka.

1228727

Mkr

Omsättning i moderbolaget Edsbyn Senab AB år 2017.

Ersätter egen logistikavdelning

Idag är det Fraktus som har ansvaret för att varje sändning får rätt logistiklösning och att allting flyter på effektivt och strukturerat. För Senab blir det både tids- och kostnadseffektivt att inte behöva hitta det bästa fraktalternativet för alla sändningar. Den administrativa hanteringen blir mycket enkel och effektiv då alla kostnader kommer i en och samma samlingsfaktura.

Att såväl Senab som underleverantörer har egna inlogg i Fraktus portal förenklar administrationen ytterligare. På så sätt kan underleverantörerna boka frakten direkt i portalen. Senab kan med hjälp av kontrollverktyg i portalen se alla bokningar och leveranser och därmed ha full kontroll på vad som händer.

Med många sändningar är det kvalitet som håller i längden, det är en av anledningarna till samarbetet med Fraktus. En annan anledning är att de är bra på krishantering. Om något oförutsägbart händer gör Fraktus alltid sitt yttersta för att slutkunderna inte ska drabbas. Att samarbeta med Fraktus är av stort värde för Senab, det har bidragit till omfattande förändringar affärsmässigt och med smartare logistiklösningar har de kunnat lyfta marginalerna.

”Om vi skulle avbryta vårt samarbete med Fraktus skulle vi behöva anställa två personer på heltid, och bygga upp en hel logistikavdelning”

Maria Skarp, Inköpschef