“Fraktus support är helt fantastisk!”

Företaget och samarbetet

Sedan 1949 har DeltaNordic producerat producerat elskåp och avancerad elektronik. Huvudkontoret ligger i Örnsköldsvik och företaget har kontor även i Kungsängen och Kina. Idag är de över hundra anställda och omsätter omkring 210 miljoner kronor. När företaget såg över sina frakter upptäckte de en hel del brister. De bestämde sig för att prova Fraktus och de mer än nöjda med samarbetet.

Levererade tjänster

Tillsammans har vi fokuserat på några olika områden som har med både direkta kostnader samt indirekta kostnader i form av tid och problem.

  • Snabb support
  • En samlingsfaktura
  • Bättre fraktpriser
  • Ett bokningssystem för alla frakter

Kund sedan

2013

5

länder

Antal länder som DeltaNordic fraktar till eller från varje vecka i genomsnitt.

7

tjänster

Så många frakttjänster använder DeltaNordic i genomsnitt varje vecka.

212 203

Mkr

Omsättning i DeltaNordic AB år 2017.

Billigare med centralavtal

Som producent och totalleverantör av avancerade elektriska och elektroniska system blir det många frakter för DeltaNordic. Komponenter levereras dagligen till deras tre verkstäder och färdiga produkter skickas ut till kund.

“Vi hade ganska höga priser och många olika fakturor att hantera. Dessutom var det trög support på många av transportbolagen som vi använde oss av. Vi behövde effektivisera och få ner priserna.”

“Frakterna har blivit billigare i och med att vi kan köra på Fraktus centralavtal. Men den största vinsten gör vi genom att vi sparar tid och resurser genom bokningssystemet. Det underlättar enormt i vårt dagliga arbete.”

“Vi får alltid supersnabb feedback i alla fraktfrågor, till skillnad från tidigare. Fraktus har en drivkraft att hela tiden bli bättre och ligga steget före, där är de riktigt vassa. Om de exempelvis ser att en annan transportör än den vi använder för tillfället skulle passa oss bättre är de snabba att rekommendera det.”

Något annat som DeltaNordic ser som en klar fördel är möjligheten att koppla Fraktus portal till sitt eget affärssystem.

”Vi är ett medelstort företag och har ingen anställd enbart för att sköta frakter. Att ha en samarbetspartner som är expert på just frakt och logistik har varit en styrka för oss.”

Philip Magnusson, Logistic & Purchasing Manager