“Tack vare Fraktus kan vi vara pionjärer”

Företaget och samarbetet

Två Johan, bröderna Nyström och en Anders grundade 2004 Johan & Nyström med en stark vision om att göra kaffevärlden bättre. Företaget rostar kaffe och värnar då som nu om hållbarhet och kvalitet från planta till kopp. Nu dubblar de tillverkningen och tar dessutom steget in i e-handeln. Redan från början visste grundarna att de ville göra saker och ting bättre. De ville skapa ett företag som fungerade på bästa sätt. Så när de inledde ett samarbete med Fraktus kändes det helt rätt.

Levererade tjänster

Tillsammans har vi fokuserat på några olika områden som har med både direkta kostnader samt indirekta kostnader i form av tid och problem.

  • Hållbarhet
  • Användarvänlighet
  • Spårning och uppföljning
  • Automatisering

Kund sedan

2012

8

länder

Antal länder som Johan & Nyström fraktar till eller från varje vecka i genomsnitt.

9

tjänster

Så många frakttjänster använder Johan & Nyström i genomsnitt varje vecka.

170 096

Mkr

Omsättning i Johan & Nyström Kafferostare & Tehandlare AB år 2017.

En väsentlig skillnad

Johan & Nyström rostar sitt eget kaffe i Stockholm och säljer det till caféer och återförsäljare över hela Sverige och utomlands. De har fem kombinerade konceptbutiker och caféer i Stockholm och Helsingfors och även en téavdelning.

Idag ägs Johan & Nyström av världens största kaffeorganisation och omsätter 150 miljoner om året. Lars, som är logistikansvarig, menar att Fraktus har underlättat expansionen på flera plan.

På lagret sköts nu alla fraktbokningar via Fraktus portal. Det är så användarvänligt att alla anställda kan använda det och mallarna är skräddarsydda för företagets behov. Till skillnad från innan har de nu endast ett bolag de behöver kommunicera med.

Oskar Garberg som är ansvarig för den nya e-handelsatsningen håller med om att Fraktus är mer än en fraktleverantör.

“E-handel är på något sätt nytt för alla och det är en fascinerande bransch att ge sig in i. Vi har fått utmärkt support och handledning av Fraktus. De är proaktiva och arbetar ständigt med kommande lösningar som kommer bli ännu bättre. Samarbetet med Fraktus känns bra, öppet och spännande och vi utvecklas tillsammans.”

”Jag kan varmt rekommendera Fraktus. De är duktiga och har hjälpt oss enormt mycket.”

Oskar Garberg, ansvarig för e-handel