“Vi vänder oss till Fraktus i alla fraktfrågor”

Företaget och samarbetet

Gigasense är en global aktör baserat i Åkersberga utanför Stockholm. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför högkvalitativa säkerhetsprodukter för lyft- och kranindustrin. De hade flera utmaningar när det gällde fraktbiten, utöver kostnaden. Med flera leverantörer måste man boka frakt i olika system vilket tar tid och resurser att sätta sig in i. Dessutom gick mycket tid åt att hålla reda på de olika avtalen och fakturorna.

Levererade tjänster

Tillsammans har vi fokuserat på några olika områden som har med både direkta kostnader samt indirekta kostnader i form av tid och problem.

  • Ett bokningssystem för alla frakter
  • En samlingsfaktura
  • Bättre fraktpriser
  • Branschbevakning

Kund sedan

2012

10

länder

Antal länder som Gigasense fraktar till eller från varje vecka i genomsnitt.

5

tjänster

Så många frakttjänster använder Gigasense i genomsnitt varje vecka.

26 741

Mkr

Omsättning i Gigasense AB år 2018.

Ett system, en faktura, en kundsupport

Företaget, som då funnits i sin nuvarande form drygt tio år, hade från början flera avtal med olika fraktleverantörer. Det ledde till dålig översikt och man kunde aldrig veta säkert om man hade fått rätt pris på alla frakter. Vid en genomlysning kom vi i kontakt med Fraktus och valde sedan dem som helhetsleverantör.

Det blir lite som ett fraktkollektiv där vi är med och höjer den totala volymen vilket i sin tur leder till bättre avtal och bättre priser – en win-win situation för alla.

Gigasense har nu använt sig av Fraktus som helhetsleverantör för sina frakter under ett par år och ser flera fördelar.

“Det är en stor fördel att alla på firman nu enkelt och smidigt kan boka frakter via en och samma bokningsportal och slipper sätta sig in i olika typer av portaler. Dessutom är systemet dynamiskt och går att kundanpassa genom förvalda mallar. Eftersom vi även uppmuntrar våra leverantörer att boka i samma system har vi nu all frakthistorik samlad och vi har fått bättre koll.”

Att ha en enda leverantör har underlättat avsevärt för Gigasense som menar att Fraktus är lagom stora och jobbar på ett personligt och kundorienterat sätt.

”Med Fraktus fick vi en partner som redan kunde marknaden och kunde ge oss den bästa lösningen till rätt pris.”

Henrik Westén, inköps- och kvalitetsansvarig