Frakt

BRA ATT VETA

Under övrigt och villkor finns sidor med information om olika saker med anknytning till logistik och transport. Nedan finns tre viktiga saker att komma ihåg:

Emballage
Bra emballage är starten på varje lyckad transport. Tungt eller känsligt gods ska stå på pall för att undvika skador och underlätta hantering.

Leveranskvittens
När man signerar ett mottaget gods så bekräftar man att godset har levererats i gott skick utan synliga skador. Om emballaget är skadat och man misstänker skada så ska detta noteras på fraktsedeln. Även andra avvikelser så som saknade kollin ska noteras på fraktsedeln. Kontrollera att chauffören/utlämningsstället gör detta. Skadeanmälan ska då ske till Fraktus omgående. Dold transportskada ska meddelas Fraktus inom 7 dagar för bil- samt tågtransporter, inom 3 dagar för sjötransporter och inom 14 dagar för flygtransporter.

Flakmeter eller volymgods (stapelbart)
Ett gods är stapelbart endast om man kan ställa en pall ovanpå med samma vikt som det aktuella godset. Därmed ska en pall som väger 400kg tåla en pall på 400kg samt vara utformad så att pallen kan placeras ovanpå. Stapelbart gods kan bokas som volym men gods som inte är stapelbart måste i regel bokas som flakmeter (flm). Ofta räknas gods som är över en viss höjd (120-160cm) som flakmeter istället för volym även om det är stapelbart.

1ppl=0,4flm och 1flm motsvarar 1950kg inrikes, 2000kg i Norden/UK samt 1850kg i övriga Europa.

Inrikes så är oftast dragbilen 7,2flm och släpet 12flm, dvs totalt 19,2flm (48ppl). Utrikes är en trailer 13,6flm (räkna med 33ppl).

Kontakta oss eller fyll i formuläret för offert!

1Vad?
2Var?
3Vem?

Bli kund och börja boka frakt. Fyll i formuläret eller ring 08-515 143 10 så hjälper vi dig! Vi tar fram bra transportalternativ som du själv bokar enkelt och tryggt med ramavtal.Nästa ›

‹ FöregåendeNästa ›