“Fraktus lösning sparar otroligt mycket tid för oss”

Företaget och samarbetet

I snart åttio år har Risenta försett svenskarna med hälsosamma matvaror i form av fröer och andra hälsosamma torrvaror. Råvarorna köps in från hela världen och blandas och paketeras i Rotebro utanför Stockholm. För oss är det extremt viktigt att ha en gemensam kanal för alla transporter. Med Fraktus plattform bokar vi samtliga biltransporter från Europa vilket sparar enormt mycket tid för oss.

Levererade tjänster

Tillsammans har vi fokuserat på några olika områden som har med både direkta kostnader samt indirekta kostnader i form av tid och problem.

  • Tidsbesparing
  • Avvikelsehantering
  • Hållbarhet
  • Fraktpriser

Kund sedan

2012

6

länder

Antal länder som Risenta fraktar till eller från varje vecka i genomsnitt.

7

tjänster

Så många frakttjänster använder Risenta i genomsnitt varje vecka.

328 046

Mkr

Omsättning i Risenta AB år 2017.

En väsentlig skillnad

När Uno Grindby drog igång familjeföretaget Risenta på 40-talet var utbudet av hälsokost i Sverige begränsat. Uno reste själv runt i världen för att hitta de bästa råvarorna och ordna transport hem till Sverige. Sedan 2015 ingår Risenta i den finska livsmedelskoncernen Paulig tillsammans med andra varumärken som till exempel Santa Maria.

Vi jobbar på daglig basis med leveranser från hela världen, utom Australien. Risenta har cirka fyrtio anställda och omfattande import så vår utmaning var att optimera frakterna utifrån våra begränsade resurser, berättar Magnus Lindgren, logistikansvarig på Risenta.

Att ta in en extern samarbetspartner visade sig bli en lyckad lösning som passade företaget perfekt.

Risenta sköter sina egna bokningar med hjälp av Fraktus bokningsportal som beskrivs som enkel och smidig att använda. Fraktus sköter numera allt det administrativa kring frakterna.

”Jag värdesätter att alla på Fraktus känner till Risenta. När jag ringer vet jag att den jag pratar med känner till hur vårt företag fungerar och vad vi behöver.”

Magnus Lindgren, logistikansvarig

“Hej! Vill du veta mer om hur vi har hjälpt Risenta och diskutera hur vi kan hjälpa ditt företag?”

Anders Norell