Nyheter

Fraktus stödjer ”Säkra varje unge” för att skydda barn för övergrepp

Fraktus stödjer ”Säkra varje unge” för att skydda barn för övergrepp

Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge är en icke-vinstdrivande organisation med syftet att förhindra sexuella övergrepp på barn och gromning genom förebyggande arbete och gratis utbildningar för alla vuxna, barn och ungdomar i hela Sverige. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden och utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen.

Stiftelsen arbetar främst för att förebygga sexuella övergrepp på barn genom utbildning och information, om ett ämne som måste diskuteras öppet med respekt för alla barns lika värde. Att alla barn som någonsin blivit kränkta eller sexuellt utnyttjade ska våga be om hjälp. Inga barn ska behöva skämmas eller känna hopplöshet.

Vi vuxna har ett ansvar att skydda våra barn och där vill vi visa vårt stöd!

DHL Freight minskar sina utsläpp med hälften!

DHL Freight minskar sina utsläpp med hälften!

DHL är en av våra största samarbetspartners, därför är det extra roligt att de har lyckats minska sina utsläpp med hälften. DHL Sverige har uppnått en klimatreduktion på 54 procent.

– Det här är en fantastisk utveckling som möjliggjorts genom byte av fossila till förnyelsebara bränslen och då till främst HVO som producerats av tallolja och slaktavfall. DHL vill ligga i framkant och var först ut med att testa HVO100 i våra lastbilar, säger Ylva Öhrnell miljöchef på DHL Freight i ett pressmeddelande.

Läs hela pressmeddelandet från DHL här ››

Viktig information till våra kunder!

Viktig information till våra kunder!

Fredagen den 19/5 är sista dagen för den gamla inloggningen. Därefter kommer all inloggning att ske via ”Mina sidor”. Där kan du även se fakturor och beräkna fraktpriser.

Hör av dig till vår kundservice på 08-51514310 eller kundservice@fraktus.se om du har frågor eller behöver hjälp med den nya inloggningen.

Ett system, en faktura, en kundsupport – därför valde Gigasense att samarbeta med Fraktus

Ett system, en faktura, en kundsupport – därför valde Gigasense att samarbeta med Fraktus

 

Gigasense är en global aktör med tio anställda baserat i Åkersberga utanför Stockholm. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför högkvalitativa säkerhetsprodukter för lyft- och kranindustrin.
– För oss är det oerhört fördelaktigt med en aktör som bevakar marknaden åt oss, säger Henrik Westén, inköps- och kvalitetsansvarig Gigasense.

Läs mer om hur Fraktus hjälper Gigasense »

Dryck STHLM valde Fraktus som helhetsleverantör

Dryck STHLM valde Fraktus som helhetsleverantör

Företaget Dryck STHLM importerar och säljer alkoholfria drycker till bland annat Systembolaget, restauranger, barer, caféer och tar nu även steget mot dagligvaruhandeln. Deras känsliga glasflaskor fraktas ofta långa vägar genom Europa.

– Att hitta ett pålitligt fraktbolag var avgörande för vår verksamhet. För vår del går allting genom Fraktus sedan nästan sex år tillbaka och det är vi väldigt nöjda med, säger David Lagnetoft, grundare och vd på Dryck STHLM.

Läs hela intervjun med David Lagnetoft här »

Sista inlämningsdatum för DHL med leverans innan julafton

Om du vill att din sändning ska komma fram till din mottagare innan julafton bör du ta hänsyn till sista inlämningsdatumen nedan;
DHL SERVICE POINT Inrikes Tisdag 20/12*
DHL PARCEL CONNECT Finland, Baltikum, Danmark Fredag 16/12
DHL PARCEL CONNECT Övriga länder (exkl Norge) Onsdag 14/12
DHL HOME DELIVERY, DHL STYCKE, DHL PALL & DHL PAKET Fredag 16/12
*Till vissa orter gäller längre leveranstid. Se tidtabell.

Snart är det december med allt vad det innebär

Veckorna före jul brukar vara hektiska och kapaciteten hos transportbolagen är begränsad. Var ute i god tid för att undvika onödiga förseningar. Det är fortfarande problem i Göteborgs hamn även om det blir bättre och bättre. Även vädret kan påverka dagarna fram till jul så det är mycket att ta hänsyn till.

Mina sidor

Mina sidor med nya funktionerna Fraktkalkylator och Fakturor lanserades 17/11. Som alltid med nya applikationer som baseras på många inmatningar och massvis med beräkningar så tar det lite tid att hitta alla avvikelser. Med er hjälp hoppas vi kunna göra detta så fort som möjligt. Vidare utveckling är redan planerad.

Fraktus bokningsportal får ny layout

Måndag morgon 17/10 ca kl 8-9 så planerar vi att lansera den nya layouten på bokningsportalen. Alla funktioner som finns idag ska finnas kvar men det finns lite nytt och mer kommer att lanseras löpande fram till årsskiftet.

Kontakta oss eller fyll i formuläret för offert!

1Vad?
2Var?
3Vem?

Bli kund och börja boka frakt. Fyll i formuläret eller ring 08-515 143 10 så hjälper vi dig! Vi tar fram bra transportalternativ som du själv bokar enkelt och tryggt med ramavtal.Nästa ›

‹ FöregåendeNästa ›